Snö 2

Det har snöat och blåst, i stan inte så mycket som det sas, men på Long Island desto mer. Bilkörning förbjuden, alltså inte en gäst på flera dagar.  Ingen personal heller, bara ett par av oss som är inneboende just nu samt en halvblind nattportier som inte kunde komma hem. Nattportieren som heter Steve vimsar runt och säger att han känner sig som Jack Nicholson på Overlood Hotel…

Vi andra lagar mat och godaste potatisrätten kom på bordet.

Potatis

För 6 kokar du kanske 8  vanliga potatisar, inte några fancy deiikatesspotatisar denna gång. Medan dessa kokar skär du 2 zucchinis och 2 gula lökar i ätvänliga fyrkanter/bitar Stek al dentemjuka i smör i stekpanna. Salta och lägg till ordentligt med grovhackad  färsk timjan och salvia eller andra örter som du du kan tänkas ha i närheten.

Sätt ugnen på 275 C. Häll av potatisen när den är klar och lägg ut dem på en långpanna eller större form form och ha sönder i grova bitar med potatisstöte eller vanlig  träsked. Fördela grönsakerna över potatisen. Till sist smular du över ordentligt med grönmögelost. In i ugnen och gratinera ett par minuter.

Ät som enda rätt, med en sallad eller som vi med lamm, serverat rätt på bordet på plåten med 1 glas rött till.

Lamm

Enjoy

Sophie