barbeque tempeh

Som alltid efter en  reboot eller cleanse eller vad man nu vill kalla det så har jag  lite svårt att vara “vanlig igen”  Jag kan lätt gå in i det där tråkiga läget att det känns fel att äta något som inte står på ”listan”

Egentligen handlar det ju om att eftersträva balans och att vara så hälsosam man kan varje dag och att ibland göra en extra push om man vill. Alla vet vi att vad vi stoppar i oss har en effekt på hur vi mår. Bra mat är bra för oss på en massa olika vis och på det viset är mat medicin.  Det  det bästa är att ta hand om den kropp man har så gott man kan och hoppas att den vill vara med oss ett tag till. Jag är glad över de sista veckornas 25 andetag på morgonen, 25 på kvällen, egen massage med sesamolja, nyttig mat, minimalt men mest inget vin, yoga och ingen TV har medfört att jag inte har varit irriterad en endaste gång..

(Däremot botar inte mat alla sjukdomar. Jag blir galen av de som säger eller skriver att man kan äta sig frisk från allt. Det är fan bullshit och lika farligt som allt annat kvacksalveri.  Vi behöver riktiga mediciner också och inte ens det hjälper alla gånger)

Jag lever fortfarande som en nomad i hotellrum och är hänvisad till restaurangen här (Men det bli tjatigt efter 3 veckor )  andra restauranger eller delis. Nu är jag glad att jag kan gå till detta ställe och handla lunch.  Idag blev det en Barbeque tempeh. (som en veggi pattie av fermenterade soyabönor)  Supergott (Kanske inte i sig men med barbequesåsen) och bra när man inte äter kött eftersom det innehåller mycket protein. Kambucha till det – Probiotisk och full med enzymer. Sägs vara avgiftande, antinflammatorisk och imunförsvarsstärkande. (Medicin igen)

Kombucha

För att balansera upp dagen och bekämpa min tråkiga sida så blir det också en tur till Wölffer Vineyards för ett glas vin i eftermiddag.

Det är intressant när man ska lämna något som har varit ett “hem” I 4 år. Nu närmar det sig och jag kan snart räkna dagar och inte veckor. Fokus skiftar, andas in det nya andas ut det gamla, en känsla av förväntan och  t.o m lite spänning  inför nytt projekt. Tänker också på att jag i sommar tänker cykla många gånger på den här vägen ner till hamnen i Burgsvik och ut mot Austre. Hur fantastiskt East Hampton än är och hur hemma Kristianstad och Stockholm än är så är Gotland allra bäst.

S

Cyckla på Gotland